4.03.2007

Bebeklilik, Ask, Seks


Iki bebek sahibi ve 2. dogumunun uzerinden henuz 1 ay gecmis bir duble anne olarak dusunuyorum... peki bu yogunlukta askimiz ne olacak?
Tamam dogumgunu gecem ekstra bir durumdu, daha lohusa denen donemdeyim, geceleri minik bebek emzirmekle geciyor, uykusuzum falan filan. Normalde bir dogumgunu nasil gecerdi? Basbasa guzide bir yemek yenirdi, sonra belki birkac dostla bulusup geceye hareket katilirdi, eve gec saatlerde donulup hareketlendirilen geceye devam edilirdi...
Ben sansli kadinlardanim, ashko bir kadinin romantizm adina keyif aldigi seylerden haberdar olup kendisi de bizzat keyif alan bir adam. Bu, gercekten bir evlilik icin muthis onemli. Ama kadinin bundaki rolu de muthis muthis onemli tabi. Su ara hic de ask kadini gibi degilim oysa.


Neden mi... Surekli emzirmek ve dogum sonrasi hormonlarin kendini ordan oraya atmasindan dolayi surekli terli durumdayim. Evet dus diye birsey var, ama cikar cikmaz yine terlisin yine terlisin, banyoda kendine bir yasam alani kurman lazim.

Neden mi... ben aman kilo almiyim dur sundan yemiyim diyen bir kadin olmadim hamileliklerimde. Canimin cektigini yedim elim cikolata kutusundaydi, o gun cayin yanina cheesecake, bugun kahvenin yanina pasta borek tadinda takildim. Dogal olarak bir suru kilo aldim. Veeee.... bunun sonucu olarak da.... geceleri horluyorum... Evet bu korkunc bi itiraf ama yasadigimi inkar edemem... ben artik tombul ve geceleri horlayan bir kadinim...
Neden mi... ameliyat yerimin iyilesmesini bekledigim icin kapkalin kenarli kilotlar giyiyorum...
Neden mi...
e daha ne olsun...

Yazdiklarima soyle bir baktim da, bir de surekli pastirma, sogan falan yiyip ''hohhhh... kocacim bugun nasilsin gunun nasil gecti'' diye gezsem tamam olacakmisim artik ben:):)
...
Hersey bir tarafa, ashko bir gun bile aman sen de soyle oldun boyle oldun demedi, gercekten kendimi kotu hissettirmedi. Aksine tontis yanaklarla mutlu olmaya calisti:)

Acaba hayat eski hizina doner mi...

5 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

:) Bu zamanlar elbette geçecek.

Adsız dedi ki...

eski hız da laf mı leziz annem:))) başın dönecek, beş dakika da bir mola diye saha kenarına bakacaksın, koçun oyna diye işaret edeek, hakem düdüğü çalacak, oyuna asılmaya devam edeceksin:)))) bir süre sonra hissetmiyorsun endişe etme:)

yummymummy dedi ki...

hahahahahaa.... iyimis sardunya sen cok yasa yahu guldurdun beni:):):)

:)gececek di mi asli?:)

Adsız dedi ki...

Merhaba ;
Gelecek sene hamile kalmayı planlıyorum ve bu bahsettiklerin , doğum sonrası için benim en büyük korkularım.
Tecrübelerini yazmaya devam edersen çok sevinirim.
Sevgiyle...

Açalya dedi ki...

Ilahi yummy! hersey eskisi gibi olmayabilir, ama eskisinden daha da 'yummy' olabilir yani...boyle de bir ihtimal var :) sen yeter ki huzurlu ol!