12.01.2006

Hayat Kurtaranlar / Her Eve Lazım -4- Hamile Kadını Mutlu Etmek


Hamile bi kadınla aynı evde yaşamak... Hayır azap ve gazap değil... Biraz sancılı zamanlar olabilir tabi ama geçiştirmeyi bilmek lazım. Bu kitap nefis bişi... Eşimin doğumgününde bi arkadaşımız hediye etti. Dolayısıyla aslında bana bi hediye olmuş oldu:) İçinde imkansızı başarmak anlatılıyor... Hamile Kadını Mutlu Etmek.


Hamile kadın, hormonları ters yüz olmuş, ve hatta Zeki Müren kirpiği örneği ile örülüp birbirine geçmiş, bu hormon grubu gün içinde hepbirlikte binbir defa zıplayıp sizi bir o yana bir bu yana savuran bi hal almış kadın modelidir. Bu kadın güne süper neşeli başlayabilir. Ama sabah saatlerinde birden içini acayip ve tarifsiz bi endişe kaplar. Çoğu zaman neye endişelendiğini bilememekle birlikte, 'kayınvalideme dün akşam telefonda söylediğim şeyi yanlış yorumlamış mıdır. Yahu evet ben olsam yorumlardım. Hay Allah ne halt yiycem şimdi. Dur kesin öyle demek istemediğimi hissettirmem lazım. Ay içim sıkıldı napıcam şimdi. Evet artık benden nefret ediyo galiba...' filan tipinde alakasız triplere girer-çıkar. Bu konuyu beyninde irdelerken canı tatlı ister, girer bi yere fırın sütlaç filan yer ya da dondurma alır, bu arada bu konuyu unutmuştur ve tatlının da verdiği huşuu ile yatışmıştır. Tam o sırada yolda topallayan bi kedi yavrusu görür. Kedi çevirip başını bu hamile kadına bakıp miyav deme hatasında bulunur, kadın orda dağılır kalır... Gözyaşlarına hakim olamaz. Hamile kadın dünyanın en mutsuz insanıdır o anda. neyse bi şekilde kendini toparlar. Böyle gelgit halinde yaşadığı günün sonundaaa, eve döneeer... Sevgili kocasının kollarına uçar. Güzel güzel yemek hazırlarken gülüp eğlenirken birden bire kocasının ona yeteri kadar yardımcı olmadığını düşünüp sinir olur ve gergin gergin davranmaya başlar. Kocası da durumu anlayamaz ama anlamaya çalışır en azından. Ama yine anlayamaz. hay Allah yahu ne oldu şimdi böyle diye düşünürken iki taraf da sessizliğe gömülür. Hamile kadın artık kocasının onu güzel bulmadığını ve iletişim bile kurmak istemediğini, böyle durup dururken sessizliğe gömüldüğünü düşünmeye başlar. Ve fena halde takılır bu fikre. 'Evet kesin böyle. Beni artık çirkin bi tombul hamur parçası gibi görüyo. Evet kesin böyle. kesin..' diye yeni bi iç hesaplaşma seansı başlatır...


hamile kadın dengesiz midir? yooo, ne münasebet...



3 yorum:

nes-kafe dedi ki...

hahaahahah :)) yyyaa bunlar benim normal hallerim hamile olunca ne hale gelecem kimbilir Allah aşkıma sabır versin :)

KUGUU dedi ki...

Sorunun cevabini bilmiyorum ama benim burada yeni tanımaya basladigim hamile yummymummy cok seker:)

Serra dedi ki...

Cok merak ettim $u kitabii. Hamilelik cok zor bi surec oLmaLi. Ya$amadik, tahminde buLunabiLiorus ancak. Umarim seninki super gecer. Icindeki huzur, mutLuLuk ve pozitif enerji de bebegine yanSir.. Genelde derLer ya hamiLeLik nasiL gecerSe bu o cocuga da yanSir die, o bakimdan.. ;)

~Serra