2.25.2007

Kizima Baby Shower...


Bu da ne, ozenti bisey ne gerek var diye dusunenler vardir eminim... bana sorarsaniz acayip faydali, eglenceli ve dogumdan once butun kizlar toplandik toplandik modunda nefis bir gun gecirebildiginiz bi okazyon...

Kiziminkini gecen hafta yaptim...
Acayip faydali olmasi surasindan... Boyle bir gun organize ederek, bircogunun degistirme karti olmayan ve tarziniza uymama ihtimali olan 20 tane body, 20 tane battaniye, 20 tane pijama, 20 tane hirka gelmesini onlemis oluyorsunuz. Kisaca bir baby shower (ya da Turkcelestirelim, bebege hosgeldin partisi) nasil oluyor anlatayim; yakin bir arkadasiniz sizin icin organize ederse daha hos. Siz gidip belirli bebek magazalarindan begendiginiz seylerin listesini yapiyorsunuz. Evet aynen oyle, isin zevkli tarafi sizde.. organizator arkadas davetlilere bu listeyi iletiyor, ve davetliler de gidip aynen evlilik listesinde oldugu gibi bu listeden alisveris yapiyorlar. Mothercare ve Joker bu durum icin hazirliklilar, yani listenizden bir sey herhangi bir magazalarindan alindiginda digerlerine haber gidiyor ve listeden dusuluyor. Boylece duplikasyon olmuyor. Diger magazalardan da hediye secerseniz su olabilir magaza ile anlasabilir ve birkac kisi ayni seyi alir getirirse karti olmasa da degistirebilirsiniz.

Peki o gun neler oluyor... Bir kere evi suslemek havaya girmek acisindan cok onemli. gelen bebegin cinsiyetine gore tuller, balonlar, nazar boncuklari vsvs ortama cok sey katiyor. Ayrica anne adayinin oturacagi koltuga da ozel birkac birsey yapmak lazim...


..ve gunun belki de en onemli olayi, eglenceli oyunlar... Bunlar da bebek esyalariyla hazirlanmis senaryolar, ve gercekten cok komik seyler oluyor... Her bir oyunun sonunda da kazanana vermek uzere mini bir hediye hazir etmek lazim...


Oglumun babyshower'inda, oynarken gulmekten catladigimiz birini anlatmak istiyorum... Bebek bezlerine birbirinden farkli bebek mamalari suruldu. Goruntuyu tahmin edersiniz... bezler numaralandi. Hangisinde hangi mama var hakem notunu aldi. Herkes bezleri yalayarak ve koklayarak mamanin icinde olan sebze-meyveleri tahmin edip yazmak zorundaydi. Olusan goruntuleri anlatamam yasamak lazim... herkes iyk boyk oyk tadinda bezleri yalayip icindekileri yazmaya calisiyordu bir taraftan da herkes cok egleniyordu:)) En cok tahmin eden kazandi...

Kiziminkinde de super oyunlar vardi. Agizda emzikler sessiz sinema oynadik... anlatan bir taraftan emmek zorundaydi... Bir de biberobowling vardi. Dizilen biberonlari topla vurup en cok deviren hediyeyi kapti...




Ben, gelenlere gunun hatirasi olarak minik birer hediye de hazirliyorum. bunu yapmak sart degil ama hos oluyor. Kiziminkinde vermek uzere lavanta keseleri yaptirdim anneme. Kokos oldular fena halde... Uzerinde de kizimin ismi yaziyordu:)

Gunun sonunda da herkes deftere dogacak olan bebege notlar yaziyor ve yillar sonra kendisine verilmesi uzere saklaniyor bunlar.. Duygu yuklu anlaaar...

Oglumun partisi daha gecen yil oldugu icin ve bircok seyini kizim da kullanacagi icin hediye listesi yapmadim. Oyunlar, pastalar borekler falan cok eglenceli bir gun gecirdik...


Bu kadar taze tecrubeden sonra bu isi is edinmeyi de ciddi ciddi dusunmuyor degilim hani... :)

18 yorum:

KUGUU dedi ki...

kesinlikle babyshower olayina katiliyorum YUMMYcgm. keseden ismi dogru mu okudum : Sim? Cim? her 2 isimden de arkadasim var emin olamadim?
Hayirli saglikli uzun omurlu olsun insallah. Due date ne gun annecik?

yummymummy dedi ki...

Kizimin adi Sim Kugucum:) Simli simli gulusu olsun diye:))

Annelog Atölye dedi ki...

İsmi ne kadar güzel böyle! Adıyla yaşasın, sağlıkla gelsin minik kızın:)

enne dedi ki...

Ay okurken çok imrendim, hemen hamile kalasım geldi:) Ne güzel birşey bu baby shower olayı, bir arkadaşım hamile, ben de onun için yapsam mı ki? Yazdığın oyunlar da komikmiş, acaba daha başkalarını da bulabileceğim bir kitap/web adresi var mı bildiğin?
Sim de çok güzel bir isim, şimdiden hoşgelsin diyorum ben de.

Doğum ne zaman?

KUGUU dedi ki...

Hep SIMLi gulusu, uzun ve mutlu bir omru olsun insallah Annecik. Adiyla yasasin. Cok guzel isim.

yummymummy dedi ki...

Kuguucum, annelogcum, ennecim, çok çoook teşekkürler nefis dilekleriniz için:) Ennecim bence hiç dusunme, boyle bir gun yapmak arkadasin icin en guzel dogum hediyesi olur inan bana.. Sonrasindaki o surekli ayni rutinde gecen emzirmeli evden cikmamali gunler icin de cok iyi bir moral dopingi oluyor:) birkac tane adres var ama bana sorarsan cok doyurucu degil cunku hizmet satiyorlar, bilgi vermiyorlar.. www.babyshowerweb.com, www.mybaby.com.tr. Arkadasim hazirlanirken yabanci sitelerden cok daha fazla kaynak bulmustu oyun iceriklerini falan oralardan toparlamisti.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Kızının adını cok begendim. BEn de bir zamanlar düşünmüştüm bu ismi. Ama eşime NEhir'i bile kabul ettirdigime seviniyorum, sim daha bir extra..
Bu arada senin yerine ben heyecan yapıyorum. ay ne zaman gelecek bu kız yahu...
(ben de 3-4 gunlugune arkadaslarımın yanına İstanbul'a gidiyorum. Zaman bu kuş olur uçar. Döndügümde bir bakmışım Sim gelmiiiiiş)
Hoşgelmiş :)

yummymummy dedi ki...

:)) valla ben de heyecan yapıyorum Binnur... Isi birakmadan once laylaylom geciyordu ama evde vakit gecirmeye baslayinca durumlar daha farkli oldu.. Dun hatta hastane cantami hazirladim... emzirme sutyenleri, gogus kremim, gecelikler sabahliklar, sikmayan coraplar... e tabi yeni sipanin minik esyalari... bir de askoya bi esofman bi t-shirt... yanimda o kaliyor kimselere birakmiyor beni hayirli koca:) ha bir de kirmizi kurdelali tac yaptim kendime:) Yahu soyle bir baktim da blogum süs ve de püs uzerine olmus son zamanlarda... habire birseylerin kutlamasi habire suslemeler falan.. :):) Neyse, kizim insallah Mart ilk haftasi gelecek, en gec 10 mart. Gunu belli olunca yazacagim:)

KUGUU dedi ki...

Hadi hayirlisi. KIJImizi bende heyecanla bekliyorum YUMMYcgm.

yummymummy dedi ki...

Enne, www.partipaketi.com da ozellikle suslemeler icin guzel seyler var, fikir verebilir.

gochemoche dedi ki...

ayyy ne guzel, maasallah diyelim once. Hayirlisi ile bebisini kucaginda tutarsin insallah. Allah iki yavruna da anali babali, saglikli, kismetli , uzun omurler versin :)

Açalya dedi ki...

Ne guzel bir gun gecirmissiniz oyle! Kizinin ismi de, lavanta keseleri de harika! Kokos mokos, cok guzel! Bebegini saglikla kucakla canim, sevgiler.

yummymummy dedi ki...

Sevgili Gochemoche, sevgili Acalya... coook cok tesekkurler:) Darisi sizin basiniza.... Acalya senin de yavas yavas yaklasiyor saniyorum... Gochemoche, adinin anlamini merak ediyorum:) -blogunda göremedim..

Pratik Anne dedi ki...

Yummy mummy, ne guzel arkadaslarin dusunup baby shower yapmis. Cok faydali baby shower. Once gururla gobegini herkese gostermek icin super firsat. Ben gobish narsisistiydim. Ikincisi her halikarda hediye getirecek insanlardan kullanacagin hediyeler almak bulunmaz nimet. Eglencesi, susu de cabasi. Maasallah. Artik hersey hazir, ismi bile.

yummymummy dedi ki...

Selam Pratik:) evet gobegimi ben de hic saklama ihtiyaci duymadim.. mevsim itibariyla gobek disarda kisa T-shirt ile falan gezemedim ama zaten pek de gezemezdim saniyorum zira 57 kg basladigim hamileliklerimin ikisi de bittiginde (yani hemen hemen su anda) 82 kiloyum:) gulumsuyorum artik ne yapayim:)

Adsız dedi ki...

Oyle guzel ve sempatik seyler yaziyorsun ki insanin bir cocuk daha yapasi geliyor. Ben bir tanesiyle bile zorlanirken hayata bu kadar olumlu bakman ne guzel. Saglikla bebisini kucagina alman dilegiyle..
Serpil

Minik Patikler dedi ki...

:) ya hakkaten baby shower super duper bir aktivite, ben bir arkadasa bridal shower yapayim dedim gelin yolda telefonla damatla kavga etmis ve kapiya kadar gelip geri dondu kavgayi tamamlamak uzere yani kendi nacizane showerina gelmedi :) hevesim kacti. sonra kimse de bana baby shower yapmadi icimde kaldi, dur bir ogluma dis bugdayi+ taytay partisi yapayim da icimde ukde kalmasin :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ne güzel hazırlıklar yummy yahu:)) kendimi düşündümde bir an:)))

nimet